koele kikker


koele kikker 1.0

emotieloos, ongevoelig persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een koele kikker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De Franse ambassadeur bij het Koninkrijk der Nederlanden schopte verleden jaar keet toen hij zich in een interview met de NRC liet ontvallen dat hij zijn gastheren maar koele kikkers vond, die niks van gastronomie gesnopen hadden, en die hij tijdens de weekends liefst ontvluchtte, richting Parijs.

      De Standaard,

      Elk land heeft daarbij zijn boeman: in Frankrijk Pasqua, in Duitsland Kanther, in Nederland Frits Bolkestein of ex-staatssekretaris voor vreemdelingenzaken Aad Kosto. Deze laatste wordt door De Stoop beschreven als een "koele kikker met botte uitspraken".

      De Standaard,

      "Misschien ben ik wat te snel gegaan", dacht de Belg. "Maar Otis is nu eenmaal een klein paard, dat ritme nodig heeft. Misschien was hij wat onder de indruk van de 25.000 toeschouwers. Een paard voelt dat. Ik had er geen last van." Koele kikker, die Van Rijckevorsel. Geldt als groot talent, ook internationaal.

      De Standaard,

      Intrinsieke klasse, die Riis. De pers noemt hem een koele kikker. Dat komt doordat hij op vragen als Had je goeie benen? en Voelde je dat je vandaag moest aanvallen? alleen Ja antwoordt. En wanneer ze naar zijn diepere gevoelens peilen in de aard van Vreesde je niet dat ze je weer zouden inhalen? zegt hij even kordaat Neen.

      De Standaard,